November 8, 2018

Интервју на Марта Мојсова за иновативност.мк

Нашата грантистка- Марта Минаркова (Мојсова) работи дизајн на мебел и ентериер, а преку натпреварот „Филантропија за зелени идеи“, го лансира својот бренд Спин – стартап кој има цел да го репарира стариот мебел и да му најде нов дом наместо истиот да заврши на депонија.

Марта освои награда од 10 000 долари на натпреварот  „Филантропија за зелени идеи“ во 2016 година кој се одржа во Србија.

Прочитајте повеќе за приказната за создавање на брендот Спин   во интервјуто на Марта Мојсова за иновативност.мк