April 9, 2019

Интервју на Марија Митевска за радиомоф.мк

Финалистката на натпреварот „Филантропија преку зелени идеи 2018“, Марија Митевска од неискористениот материјал во конфекциите создава иновативна облека за лица со попреченост. Го основала здружението „Пинк супорт“ кое последните четири години создава настани со цел да ја покрене јавната свест за лицата со посебни потреби.

Повеќе за приказната за создавањето на здружението „Пинк супорт“ и мисијата на Марија Митевска прочитајте во интервјуто за радиомоф.мк.