May 15, 2018

Интервју на Кристина Тодорова за радиомоф.мк

Финалистката на натпреварот Кристина Тодорова со идејата  „Гаџун – крал на лековите и лек за кралевите“ е името на една од трите „зелени идеи“, победници на натпреварот „Филантропија преку зелени идеи 2018“, вели дека се работи за иновативен производ добиен од културите од каде самата потекнува – Повардарието. Комбинација од природата и македонската традиција.

Повеќе за приказната на Кристина Тодорова и „Гаџун – крал на лековите и лек за кралевите“ можете да прочитате во интервјуто за радиомоф.мк.